tiistai 14. kesäkuuta 2016

Tunnistusapua; mikä on tämä synkkä kaunotar?

Huomasin melkein vahingossa, ihan vain ohi kulkiessani, pihalla olevan pienen luumupuun varressa hyvin erikoisen näköisen perhosen. Se oli jotenkin synkän viehättävä tummassa, mutta erittäin viimeistellyssä ja koristeellisessa ulkoasussaan. Niskassa perhosella oli niin suloinen sydänkuvio, että se oli kuin jonkun taiteilijan siihen siveltimellään piirtämä.




Erikoista oli, ettei se hievahtanut siitä mihinkään koko sinä aikana, kun sitä ihmettelin ja kuvailin yhdessä pihalle kutsumani perheen nuoriso-osaston edustajan kanssa. Se ei välittänyt myöskään siitä, että lypsymatkalla olevat muurahaiset vaelsivat sen vierestä edestakaisin vuoroin kohti puun latvuksessa majailevia kirvoja ja vuoroin alas päin suunnaten.





Pituutta tuolla "ilmestyksellä" oli lähes 5 cm ja leveyttäkin n. 3 cm.





Perhosia en oikeastaan tunne laisinkaan. No, erotan sentään juuri ja juuri sitruuna- ja kaaliperhosen ja jonkun pikkuisen sinisiivenkin (tai siis tiedän, että sellainen on ehkä olemassa), mutta muuhun tunnistamiseen ei tietoni sitten riitäkään. Nyt kaipaisinkin lukijoideni apua; voisiko teistä joku, jos vain tietää itse tai tietää jonkun, joka voisi tietää, kommentoida kirjoitukseen, että mikä on tämä salaperäinen kaunotar. Olisin tiedosta kovin kiitollinen :).



1 kommentti:

  1. Olen nyt yrittänyt etsiä vastausta ja päätynyt siihen, että kyseessä on yöperhonen (kiitti facebookiin vinkanneille ;)) ja niistä joku kiitäjä, esim. mäntykiitäjä (Sphinx pinastri). Mutta tuollaista sydänkuviota en ole onnistunut bongaamaan muualta. Ehkä sydän on vain tämän kyseisen yksilön värityksen ominaispiirre :). Siskoni mukaan joka tapauksessa "liian paksu perhoseksi" :D

    VastaaPoista