lauantai 30. heinäkuuta 2016

Uusi kasvihuone; kolmas päivä

Tänään päivä alkoi aluskehikon kasaamisella, jotta saisimme hahmotettua, miten kasvihuone tulee sijoittumaan. Nostimme valmiin kehikon tulevalle paikalle ja jotenkin alkoi jo tuntua, että kyllä tästä jotain taitaa syntyä :). Rajasimme paikan puutapeilla ja narulla ja sen  jälkeen jatkui kaivuutyö pintanurmen poistamisella. Siinä olikin aikamoisen hikinen puuha; pääsin minäkin lapion varteen ja toivottavasti olin edes hiukan avuksi.


Olen myös jo poistaut tomaattien rungoista suurimman osan lehdistä ja typistänyt latvat, jotta ne jaksavat kasvattaa tomaatit valmiiksi. Kasvihuoneen etualalla on jättiläistomaatin hedelmiä, mutta ei niistä mitään jättejä tule, kun en raaski poistaa muita ja jättää vain yhtä kasvamaan. Olkoon tuollaisia reilun kokoisia pihvitomaatteja :). Ensi vuonna tomaatit saavatkin hiukan tilavamman huoneiston, missä kasvaa oikein isoiksi ja meheviksi.


Kun maa oli poistettu ja kuoppia tasailtu, alkoi vaihe, jossa en voinut juurikaan auttaa, eli metallitolppien ruuvaaminen maahan. Ja koska yleensä mikään ei suju, kuin tanssi, tuli tässä vaiheessa aika monta vastoinkäymistä eteen. Milloin oli joku kivi tai juuri tai muu estämässä tuota ruuvaamista, joka ilman esteitäkin olisi ollut ihan riittävästi voimaa vaativa laji. Yhden ruuvitolpan pääkin vääntyi kallion kanssa taistellessa ja Heikki joutui sitä oikomaan ja ruuvaamaan sitten toiseen paikkaan. Ja kun paikkoja joutui vaihtamaan, oli tehtävä myös lisäpalkkeja aluskehikkoon.



Mutta lopulta kaikki tolpat ja muut tukirakenteet olivat valmiina ja päivän lopputulos on tässä alla olevassa kuvassa (tänään ei miesvahinkoja tai muuta pahempaa sattunut :)). Huomista odottelen jo innolla, sillä silloin pitäisi kaiken järjen mukaan päästä ruuvaamaan terassilautoja paikoilleen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti