perjantai 29. heinäkuuta 2016

Uusi kasvihuone; toinen päivä

Tänään aamupäivämme alkoi rauhallisen lomakahvittelun jälkeen rautakauppareissulla. Olen varmaan aikaisemminkin kertonut, että tonttimme kuhisee muurahaisia. Niitä on niin montaa eri sorttia, että lähes kaikki rodut ovat varmasti edustettuina. Ihmettelen, miten ne voivatkin elää sulassa sovussa keskenään. Joka tapauksessa näen mielessäni, miten koko tontti on maanpinnan alta pelkkiä käytäviä ja jonain päivänä talomme vain humahtaa metrin alaspäin. Muurahaisia on joka kannon ja kiven ja rakennelman alla ja myös kukkapenkeissä tai missä vain, missä on jonkinlainen suojainen paikka. Tällainen löytyy mm. nykyisestä pienestä kasvihuoneestani, missä muurahaiset haittaavat jo oleellisesti tomaattien kasvua.
Muurahaisten vuoksi uusi kasvihuone ei tule suoraan maan päälle, emme käytä perinteistä hiekka- betonipylväs-kivilaattapohjaa, vaan kasvihuone laitetaan puualustalle, joka taas lepää maahan porattavien ruuvipaalujen päällä. Tästä seurasi reissu Kodin Terraan ja Puuiloon. Terrasta ostimme puutavarat ja Puuilosta nuo paalut.Hassua seurata miespuolisten vaeltelua rautakaupoissa; Niitä parveilee tohkeisen näköisenä eri hyllyväleissä ja kaikilla on kovin keskittynyt ilme kasvoillaan. Onko joku muu tehnyt tällaista havainnointia? Ihmettelen aina, miten siellä voi kulua aikaa niin käsittämättömän kauan. Mutta huomasin, että aikaa menee siihen, kun on mietittävä, mitä lautaa ostetaan ja sitten on osattava valita oikeanlaisia ruuveja sadoista eri vaihtoehdoista. Niitäkin on tärkeää hypistellä ja mittailla, minkä verran niitä mahdetaan tarvita. Mutta täytyy myöntää, että kunnioitusta herätti se, että perheen miespuolinen edustaja oli niin tietoinen siitä, mikä ruuvimateriaali käy kestopuun kanssa; ei voikaan valita vain esim. värin perusteella, kuten itse olisin tehnyt :). Ja vaikka kävimme kahdessa rautakaupassa, selvisimme mielestäni tällä kertaa erittäin kohtuullisessa ajassa.


Kotiin paluun jälkeen jatkui kaivuuhommat; toinen kanto oli kohteena ja sieltä se nousikin melkoisen kaivamisen, sahaamisen ja vääntämisen tuloksena.


Saldona tänään on eilen syntyneen rakon aukeaminen kämmenessä, eilisestä työstä aamulla havaittu sormenjänteiden kiputila ja farmitunkin kahvan vääntyminen. Kahvan vääntyminen ei kuulemma johdu siitä, että tunkki olisi heikkoa tekoa, vaan siitä, että pihallamme jyllää poikkeuksellinen määrä miesvoimaa :). Tyydyin tähän selitykseen, sillä nyt tuloksena on kaksi kuoppaa ja huomenna pääsemme hahmottamaan tulevan kasvihuoneen perustuskehikkoa. Siihen asti hyvää illan jatkoa kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti