sunnuntai 17. toukokuuta 2015

Blogista tarkemmin; mennyttä ja tulevaa



Aloitin ehkä hiukan eriskummallisesti kirjoittelun suoraan tuosta kurpitsankasvatusaiheesta kertomatta sen enempää itsestäni tai kirjoitusalueista. Päätin nyt korjata asian ja valaista teitä blogini ideasta ja tulevista aiheista. Tarkoituksenani on kirjoitella erilaisista aiheista: välillä päiväkirjanomaisesti ja välillä enemmän johonkin tiettyyn aiheeseen keskittyen. Pääpiirteittäin aiheet liikkuvat pihanhoidosta erilaisiin harrastuksiin. Trendikäs en missään nimessä ole, vaan enemmänkin sellainen oman tien tallaaja ;). Blogistani ei siten tule todennäköisesti löytymään kovin paljon antia trenditietoisuutta etsivälle. Mutta ehkä hekin voivat löytää täältä joitain omaperäisiä ideoita, joita voi halutessaan vapaasti muokkailla omaan käyttöön sopiviksi.



Minulle tärkeitä asioita ovat luoto ja siihen liittyvät harrastukset sekä hyötyviljely. Perheen kanssa asumme punamullan värisessä omakotitalossa Tuusulassa ja tonttia on n. 2100 m2. Muutimme taloon keväällä 2005 ja nyt vietämme kymmenvuotisjuhlavuotta. Itse rakennus on kuitenkin useita vuosia vanhempi, joten sillä alkaa olla jo ikää. Tontti on ollut alunperin metsää ja edelleen haluamme säilyttää siinä metsäpohjan mukaista tunnelmaa; nurmikko on sammaloitunutta ja saa sellaisena ollakin. Osittain tilanne ei ole valinnainen; tontilla on edelleen useita todella näyttäviä havupuita, joiden neulaset happamoittavat maata ja saavat sammalen kukoistamaan :D. Toisaalta metsäpohja on kivakin; pihan ei tarvitse näyttää kovin hoidetulta, mutta se on kuitenkin vehreä ja viihtyisä. Rikkaruohojenkaan suhteen ei tarvitse olla niin tarkka, kun ne tavallaan kuuluvat pihapiirin luonnollisuuteen; lautaverhoiltuun mummonmökin väriseen rakennukseen olisi vaikea sovittaa kovin modernia puutarhaa. Paljon on pihapiirissä kuitenkin tapahtunut ja varmaan yksi suurimpia muutoksia on ollut puuston harventaminen.

Jotta tekemisen puute ei pääsisi yllättämään, minulla on Tuusulan kunnalta vuokralla 2 aaria erittäin kosteaa ja savipitoista rikkaruohojen villitsemää viljelypalstaa ja siitä kirjoittelen lisää tuonnempana. Kesäkanoja pihalla on tallustanut jo useamman vuoden ja niistä varmasti tulee kirjoitettua lisää useampaankin otteeseen. Lisäksi olen kiinnostunut ompelusta, leivonnasta ja säilömisestä ja kaikesta muusta selkeästi kotoiluun liittyvästä puuhastelusta.

Kirjoittelen omaan tarpeeseen, joten kenenkään ei tarvitse lukea sepustuksiani velvollisuudentunnosta tai säälistä; en vaivu epätoivoon, vaikka olisin blogini ainoa seuraaja :). Jos kuitenkin haluat seurata näitä ajatuksenjuoksujani, niin se on tietty kiva. Ja jos joku toivoo kirjoituksia tietystä aiheesta, niin otan mielelläni vinkkejä vastaan.

Tässä vielä päivän kuva jättikurpitsasta, jossa nyt sirkkalehtien lisäksi jo pilkistää ihan oikea lehdenalku.



4 kommenttia:

  1. Voi ihana Äiti! <3 Onnea uutukaisesta blogistasi! Se on oikein kaunis ja kirjoitat niin kivasti :) Täytyy myöntää, että olen oikeasti yllättynyt miten hienosti jo pärjäät tämän uuden "poikasesi" kanssa :D Voin vannoa lukevani jokaikisen postauksen, ja se ei todellakaan tapahdu mistään säälistä, vaan suuresta kiinnostuksesta ja ihailusta! (;
    Puspus <3
    Ps. Postauksen ensimmäinen kuva on tosi hieno! (Myös teknisesti)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos; Suvi, kannustavista sanoistasi. Olet niin ihana ja kuten tiedät, minä olen seurannut sinun blogiasi alusta lähtien ja nauttinut jokaisesta postauksesta (http://ourhomenest.blogspot.fi/). Itse asiassa luulin, että blogia voisi vain alkaa kirjoittamaan ilman sen kummempaa osaamista, mutta nyt jo tässä vaiheessa olen joutunut tutustumaan koodauksiin ja etsimään vastauksia netistä. Onneksi autoit minut alkuun; KIITOS <3 :). Mukava myös saada kehuja "melkein ammattikuvaajalta" ;)

      Poista
  2. Hienoa Sunne! Minäkin hurahdin blogin kirjoittamiseen. Sinun tekstistä pilkahtelee huumorintajusi ja se on mukavaa, on kuin oltaisiin nenät vastakkain. Tulen seuraamaan kirjoituksiasi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti, Jaana! Hassua on se, että olemme tietämättämme suunnitelleet blogejamme samaan aikaan jo ennen julkaisua :D. Täytyy olla jonkinlaista sielujen sympatiaa <3. Olen aina ihaillut suunnattomasti niitä, jotka rakentavat oman talon ja teillä menossa jo kolmas urakka! Itse en varmasti tule taloa koskaan rakentamaan ja sen vuoksi on mielenkiintoista seurata, mitä kaikkia eri vaiheita siihen liittyy ja miten saat suunniteltua kaiken toimivaksi ja oman näköiseksi. Ainakin lupaavalta näyttää (http://casasammalkallio.blogspot.fi/). Seuraillaan toisiamme verkossa ja yritetään tavata ihan fyysisestikin mahdollisimman pian.

      Poista