sunnuntai 24. huhtikuuta 2016

Kanala tiskattu!

Tänään onkin ollut oikea touhupäivä. Onneksi ei satanut, kuin muutama pikku kuuro päivällä, niin sai paljon aikaiseksi. Olkapään vihoittelusta huolimatta on  vain pakko yrittää tehdä jotain, että saa piha-asiat edistymään.


Aloitin kanalasta, joka piti pestä ja puunata tulevia asukkaita varten :). Mahdollisten lintukirppujen ehkäisemiseksi päätin tällä kertaa "höyrystää" kanalan ennen uusia asukkaita. Viime vuonna oli se varpusinvaasio ja sen vuoksi kirppuehkäisy lienee paikallaan; kirput kulkevat luonnonlintujen mukana ja ovat kovin kiusallinen riesa, jos ne valtaavat kanalan. Hain autotallista höyrypesurin, jonka joskus ammoin ostin Lidlistä. Juu, luitte oikein; se on oikein mallikelpoinen laite tähän tarkoitukseen ja moneen muuhunkin puhdistukseen, vaikka ostospaikka olikin elintarvikeliike. Ja sitten hommiin. Käsittelin kapealla suuttimella kuumalla höyryllä ensin kaikki mökin saumakohdat (jokaisen lautavälin seinistä, katosta ja lattiasta sekä ja listat ym.). Saman käsittelyn toistin mökin ulkopuolen laudoitukselle. Sisäpuolen puhdistusta hidasti se, ettei höyryn keskellä välillä nähnyt mitään, vaan piti odotella ilman selkenemistä. Sen jälkeen vielä "tiskasin" kanalan kauttaaltaan sisältä ja ulkoa hiukan kloriitilla terästetyllä vedellä ja tiskiharjalla. Urakka oli melkoinen, mutta varmasti kannattava.






Samalla päätimme uusia kanarouville orren ja muut sisustukseen kuuluvat härpäkkeet; munintapesät ym. Sisustustyyli saanee jäädä luonnonmukaiseksi, eli paljon puusävyistä materiaalia luvassa :). Lopuksi vielä haravoin kanalan piha-alueen jotta se näyttäisi mahdollisimman kodikkaalta ja hoidetulta :). Kyllä nyt kelpaa! Odotan nii innolla uusia kanala-asukkeja, mutta ihan vielä niitä en saa. Ja ihan hyvä, sillä kanalaan on vielä viriteltävä katos ennen muuttopäivää.




Haravointi siitä hiukan lähti lapasista ja huomasin illansuussa haravoineeni melkein koko takapihan ja siistineeni kukkapenkit ja kiveysalueet. Onpahan mukava laittaa kesäkalusteet terassille, jos se kesä sieltä vain joskus suvaitsee tulla.




Pihalla touhutessa ihastelin kevään merkkejä; sini- ja valkovuokot jo kukkivat eri puolilla pihaa ja monen monta kasvilajiketta nostaa päätään mullan seasta.








Mullasta tuli vielä mieleeni, että siippa touhusi tänään kompostialueella ja sieltä on tulossa oikein mallikkaasti multaa istutustarpeisiin. Kompostoinnissa on mielestäni jotain todella hienoa; miten se kaikki kovakin kasviaines ajan saatossa muuttuu muhevaksi, hyväntuoksuiseksi ja ravinteikkaaksi mullaksi. Jos olisi nuori, toteaisin varmaan, että siistii! Tosin nuoriso-osaston mielestä joku "multa" ei varmaankaan ole se siistein juttu :D.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti