lauantai 3. syyskuuta 2016

Miss Yellow yllättää... ja muita turinoita

Tänään huhkin palstalla aamusta aina myöhäiseen iltapäivään asti. Kitkin kurpitsa-aluetta, kun huomasin yllätyksenä, että yksi jättikurpitsa, joka on tähän asti tehnyt vain laajaa kasvustoa ja hitaasti kasvun alkuun lähteneen kurpitsan, olikin kasvattanut kurpitsan ennätysvauhdilla. Tuo miss Yellow, jota tuttavallisesti kutsun neiti keltuaiseksi, on kasvanut melkein silmissä. Mr Green saattaa muuttua kateudesta takaisin vihreäksi, sillä Keltuainen on jo nyt vaakatason ympärysmitaltaan isompi, kuin se. Uusi kurpitsa on kauniin kirkkaan keltainen ja siinä on sellaiset hauskat pitkittäissuuntaiset viirut, kuin "piirretyssä" kurpitsassa. Ja se on lajikkeeltaan sellainen, joka voi kasvaa erittäin suureksi, joten lupaavalta vaikuttaa :).






Siellä kykkiessäni sain kaveriksi myös erittäin syyllisen näköisen veijarin; fasaaniuros oli palstalla kuin kotonaan ja siitä päättelin, että hän on varmaan se elikko, joka on aikaisemmin nokkinut melkein kaikki kasvattamani kurpitsanalut. Fasun onni on se, ettei vuokramaalla ja noinkin lähellä asutusta saa metsästää, sillä muutoin se olisi ehkä päätynyt pataan päivälliseksi. Nyt annoin sen käyskennellä vapaasti, sillä minun valvovan silmän alla sillä ei ollut rohkeutta käydä käsiksi kirkkaina kiiltäviin kurpitsoihin. Palstalta poistuessani peittelin huolella kaikki 7 kurpitsaa ja näin tuo otus ei pääse niihin käsiksi illankaan aikana. Syököön heinää tai muuta turhaa! Kuvassa näkyy myös Keltuainen.




Pieni mainospätkä seuraavaksi:
Jättikasvisten SM-kilpailut ja Jättikasvisnäyttely Mäntsälässä
lauantaina 24.9.2016
Keudan ammattiopiston tiloissa (Saaren kartanon puutarha, Puutarhantie 1, 04920 Saarentaus).
Aikataulu:
klo. 11-12.30  Kasvisten vastaanotto ja tarkastus
klo. 13.00.....  Jättikurpitsoiden punnitus
klo. 12-14.00  Jättikasvisnäyttely

Paikalla on Bokashi-kompostoinnin esittelijä.  Puutarhan taimimyymälä on tapahtuman ajan auki. Alueen talvipuutarhassa on myytävänä kahvia, mehua ja grillimakkaraa.


Kannattaa ehdottomasti lähteä paikan päälle, sillä kurpitsat ovat oikeasti osa yli 400 kg ja jopa 700 kg! Itse haluan ainakin nähdä tämän, sillä aikaisemmin kisa on osunut huonoon ajankohtaan ja ollut muutenkin turhan kaukana. Omat kasvattini kalpenevat kyllä näiden jättiläisten rinnalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti