perjantai 28. elokuuta 2015

Laiskuuttako...?

Perjantai ja kaikki huushollissa on sekaisin; lehtiä ja muuta postia lojuu vähän siellä sun täällä, tiskejäkin on enemmän, kuin laki sallii, vessat kaipaisi puhdistusta, pestävää pyykkiäkin olisi ja silitettävät odottavat käsittelyä. Sänkykin taisi jäädä aamulla petaamatta! Laiskuutta!, voisi joku ajatella, mutta ei suinkaan; Kyseessä on vain asioiden uudelleen arvottaminen ja siivousta mukavammissa merkeissä surutta vietetty viikko :D. Illat tuntuvat kerta kaikkiaan liian lyhyiltä tuhlattavaksi imurin varressa; ehtiihän sitä myöhemminkin.

Aikaisemmin olisin kärsinyt tavattomasti tällaisessa hullunmyllyssä, mutta olen opetellut päästämään eroon siitä tunteesta (ainakin suurimmaksi osaksi). Koska vietän kotona tällä hetkellä melkoisen pienen osan vuorokaudesta, ei sen oikeastaan ole niin väliä, miltä siellä näyttää. Tiedän, että vielä on tulossa päivä, jolloin tartun toimeen ja sitten tapahtuukin vauhdilla ja paikat on taas melkein putsiskliin. Mutta se hetki ei ole tänään. Tänään nautin siitä, että on perjantai! Ruokaa en halua alkaa sotkuisessa keittiössä laittamaan (varsinkaan hiukan pitkäksi venyneen työpäivän jälkeen), joten suuntaamme Mikon kanssa Chico´siin syömään. Sen jälkeen piipahdus palstalle, jossa koin aivan upean pilvitaivaan yhdistettynä auringonlaskun hetkeen. Aioa harmi oli, ettei ollut järkkäriä mukana ja joutui tyytymään puhelinkuviin.






















































Elmeri päätyi kompostiin ja Tonteri on venynyt ympärysmittaa 120 senttiin asti. Myös turbaanikurpitsa on kaikessa omituisuudessaan päässyt hienoisen kasvun vauhtiin.





Kurkkuja keräsin melkoisen satsin ja seuraksi sadonkorjuuseen pääsi vielä kesäkurpitsakin :).



Ja sitten vain ihailin auringonkukkien loistoa. Nämä kaikki auringonkukat ovat samassa kasvissa, mikä tekee siitä aivan erityisen; näyttää ihan auringonkukkapensaalta :)






Kauppaankin vielä ehdin juuri ennen sulkemisaikaa ja sitten tuoreiden patonkien kanssa kotiin valmistamaan iltapalaksi täytettyjä patonkeja perheen miesväelle, jotka saapuvat tahoiltaan tässä myöhemmin illalla. Mukava yllättää valmiilla iltapalalla :). Ehdin vielä ripustaa osan palstalta jo aikaisemmin keräämistäni sipuleista kuivumaan ja nyt vain nautiskelen kirjoittamalla teille tätä tarinaa samalla napsien suklaata suoraan levystä. Ihanaa perjantai-iltaa kaikille <3!

3 kommenttia:

  1. Perjantai-iltasi kuulostaa aika täydelliseltä (; Oih ja voih patonki ja suklaa.. Ei se auta kun purra hammasta :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pure vain hammasta; kyllä se siitä ;). Patonkiin en kyllä itsekään koskenut.

      Poista
  2. Lauantai olikin sitten erilainen; varmaan aavistinkin jo "riehumisen" jossain vaiheessa alkavan. Eilen ennen puolta päivää oli jo neljäs koneellinen pyykkiä pyörimässä, tiskit hoidettu ja keittiö siivottu, kodinhoitohuone siivottu ja laiteltu uusia hyllyjä, vessat pesty ja silitystäkin aloiteltu... Että se siitä "oleskelusta". Mutta sitä kesti juuri sen ihanan hetken perjantaina, mitä oli tarviskin :)

    VastaaPoista