Lisäksi sulatettua valkosuklaata seittiä varten ja emohämähäkin poikasineen tein oranssista appelsiinin makuisesta sokerimassasta. Valkosuklaan joukkoon sulatin hiukan (pari tl) voita. Valkosuklaan sulatin mikrossa ja jos niin tekee, kannattaa sitä vahtia ja hämmennellä tiuhaan. Ja jos se hiukan "kärvähtää" (ei pala, vaan osin hiukan rusehtuu), niin maku vain paranee; makea valkosuklaan maku vaihtuu hiukan paahteisen kinuskin makuiseksi. Tosin silloin kannattaa seos siivilöidä, että saa tasaisen koristeluseoksen. Ja lisäsinhän minä hiukan pieniä hopean värisiä nonparellikuulia aamukasteen tai juhlavuuden tunnelmaa kuvaamaan. Niitä laitoin myös pikkuhämisten silmiksi ja emo sai silmiksi hiukan isommat koristelukuulat. Emolla myös lumihiutale -nonparelli selän koristeena. Hämähäkillä taitaa olla muuten vain korkeintaan kaksi ruumiinosaa, joten nämä ovat varmaan jotain muurahaisen ja hämähäkin risteytyksiä :D. En todellakaan ole ylpeä näistä koristeluista, mutta hauskaa oli niitä väsätessä.
Halloween on tältä syksyltä ohi, mutta kakusta saa mainion pikkujoulukakun jättämällä pois hämähäkit seitteineen ja piirtämällä päälle vaikka valkoisella tomusokerikuorrutteella pipariukon ja lisäämällä kakkumassan joukkoon mausteeksi vaikka hiukan piparimaustetta. Se sopinee hyvin appelsiinin kanssa. Silloin voi toki pohjankin tehdä vaikka piparimuruista ;)
Halloween on tältä syksyltä ohi, mutta kakusta saa mainion pikkujoulukakun jättämällä pois hämähäkit seitteineen ja piirtämällä päälle vaikka valkoisella tomusokerikuorrutteella pipariukon ja lisäämällä kakkumassan joukkoon mausteeksi vaikka hiukan piparimaustetta. Se sopinee hyvin appelsiinin kanssa. Silloin voi toki pohjankin tehdä vaikka piparimuruista ;)
4. Laita täytteen liivatteet likoamaan kylmään veteen.
5. Raasta yhden appelsiinin kuori mukaan makua antamaan (pese sitä ennen appelsiini hyvin esim. kuumalla vedellä ja juuresharjalla (minä käytän myös tipan astianpesuainetta, mutta en tiedä, onko se viisas idea). Ja kannattaa valita, jos vain mahdollista, luomuappelsiini tähän kohtaan, niin on vähemmän säilöntä -ym. aineita pinnassa. Kuivaa pesty appelsiini hyvin ennen raastamista, niin raastaminen sujuu vaivattomammin.
6. Irrota appelsiinien hedelmäliha. Voit leikata siivut paloiksi välisäikeineen päivineen, mutta minä irrotin väliseinien sisällä olevan hedelmälihan ja vasta sitten siivutin viipaleet pienemmiksi.
10. Kaada massa keksipohjan päälle ja anna hyytyä vähintään pari tuntia ennen kiilteen lisäämistä
12. Kuumenna 0,5 dl CocaColaa
13. Lisää pehmenneet, kuiviksi puristetut, liivatteet kuumaan Cocikseen ja sen jälkeen kaada liivateseos ohuena nauhana loppumäärään CocaColaa
14. Kaada Cociskiille appelsiinikerroksen päälle ruokalusikan kuperaa puolta pitkin varovasti valuttaen. Anna hyytyä vielä pari tuntia.
15. Voit tehdä sulatetusta valkosuklaasta (höystettynä pienellä määrällä sulatettua voita) seitin ja muotoilla sokerimassasta yhden tai useamman hämähäkin. Myös muovihämähäkit käy, jos ei jaksa alkaa askartelemaan
Tunnelmallista ja makeantäyteistä marraskuuta kaikille lukijoilleni <3!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti