keskiviikko 1. heinäkuuta 2015

Palstakuulumisia

Kävin palstalla viimeksi sunnuntaina, jolloin otin muutamia kuvia kasvutilanteesta. Samalla korjasin palstalta ensimmäisen sadon, kun leikkasin tillit ja pussitin ne puntteihin kotiin kuljetusta ja pakastamista varten. Aikaisempina vuosina tillisato ei ole ollut kovin kehuttava; harva ja täynnä jotain pieniä mustia kirppoja. Niinpä kylvin aikaisempaan tapaan reilusti siemeniä siinä toivossa, että saisin edes jonkinlaisen sadon. Tänä vuonna kasvatus vain sattui tapahtumaan laatikkoviljelynä ja siemenet iti kaikki! Sain kirjaimellisesti sylillisen tilliä ja nyt sitä riittää varmasti moneksi vuodeksi :D. Pakastettaessa vain harmillisesti tillin maku muuttuu, eikä ole niin voimakas, kuin tuoreessa. Nyt täytyy tehdä äkkiä uusi kylvös, niin ehkä ehdin saada jotain tuoretta siinä vaiheessa, kun perunasato pääsee nostovaiheeseen. Kuvassa näkyy tillin lisäksi keskellä joitakin porkkananvarsia ja etualalla parsakaalin lehtiä.





Palstan melko varmat sadot saa aina sipulista ja perunaakin on tullut yleensä ihan kiitettävästi. Tänä vuonna kaikki tapahtuu vain muutamaa viikkoa totuttua aikataulua myöhemmin, joten sipuli ja peruna ovat vielä kovin vaiheessa. Molemmat ovat kuitenkin lähteneet hyvään kasvuun. Aiemmin mainittujen perunalajikkeiden lisäksi istutimme myöhemmin Rosamundaa, joka ei ole vielä juurikaan mullasta noussut.


Jättikurpitsa on kasvattanut muutaman uuden lehden ja sitten Elmeri myös yllättäen ilmeisesti ensimmäisen kurpitsanalun. Mitään sivuversoja se ei ole kasvattanut, eikä myöskään runsaslukuista "poikakukkien" määrää, jonka jälkeen vasta piti tulla "tyttökukka", josta kurpitsan pitäisi kehittyä. Milläs nyt sitten hoidan pölytyksen, kun nuo pojat puuttuvat kokonaan?
 
Maissi on tänä vuonna myös pahasti jäljessä, mutta kasvaa nyt kuitenkin palstalle istutettuna. En ole kovin toiveikas sadon suhteen. Teen möhemmin erikseen päivityksen maissin kasvattamisesta, sillä se on kyllä yleensä ollut helppoa ja tuottoisaa.
 

 Lisäksi laatikoissa kasvaa lavakurkkua ja mansikkaa. Tomaattiakin (Money maker) on, mutta siitä en nyt ottanut kuvaa
 

Tänään ajattelin illemmalla käydä rikkaruohojen kimppuun ja onkin kiva nähdä, millaista kasvua on ehtinyt tapahtua muutamassa päivässä. Vihdoin on sitä lämmintä säätäkin luvassa, joten odottelen reipasta kasvua lähipäivinä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti