tiistai 9. elokuuta 2016

Mr Green:n tilanne ja terveiset Kasvihuoneilmiöstä

Iloisia uutisia: Mr Green näyttäisi selviävän haavoittumisesta ja on itse arpeuttanut nokkimisjäljet aivan kuiviksi. Toivottavasti haavat todella ovat ummessa, eikä märkimistä tapahdu sisältä päin. Ainakaan nyt mitään tulehduksen merkkejä ei ole havaittavissa. Viikonloppu siis meni Turussa ja sen jälkeen lomalta töihin paluu on hiukan hidastanut harrastuksia. Eilen illalla lopulta ehdin palstalle tarkistamaan tilannetta. Mr Greenin kanta-napa ympärysmitta oli eilen 134 cm ja ympärys poikittaissuunnassa oli myös kasvanut hienosti 95:een senttiin :). Riemukasta kasvuvauhtia se näköjään pitää edelleen; alkaa olla jo varttuneemman miehen mitoissa!


Vaikka olin peittänyt harsoilla kaikki kurpitsat, oli joku raakku nokkinut pilalle toisen pyöreistä kurpitsoista :(. Tämä kurpitsa oli nokittu harson läpi niin, että harsoon oli tehty nokan mentävä reikä. Nyt kyllä pistää jo vihaksi, kun kurpitsa ei ollut siinä enää mitenkään syötäväksi tyrkyllä. Mikähän lie ollut asialla; herra naakka vai ne varikset, jotka nauraa raakkuivat minulle lähipuun oksilta? No, en lannistu; lisää harsoa vaan kehiin. Nyt ne on kyllä niin hyvin harsotettu monella kerroksella, että kohta alkaa jo olla vaara, että kurpitsat tukehtuvat sinne peitteidensä alle.


Tuolia kasvihuoneeseen ei löytynyt Kasvihuoneilmiöstä. Siellä olisi kyllä ollut ihan miehekkään kokoiset, melkein parimetriset, valkoiset kivileijonat; jos sellaiset olisi vaikka asettanut kasvihuoneen oven molemmin puolin. Jo olisi ollut komeutta ja ihmeteltävää kerrakseen :). Nuo jäi nyt ostamatta ja tyydyin hiukan toisen kokoiseen ja toisenlaiseen eläinpatsaaseen; reilu 10 cm korkeaan joogaavaan sammakkoon, joka hellyytti sydämeni suloisuudellaan. Ehkä se saa mennä kasvihuoneeseen odottelemaan muita asukkeja tai sitten laitan sen takapihan suihkulähteen äärelle.



Muuten emme kovin kauan voineet Kasvihuoneilmiössä haahuilla, sillä siippa sai heti sisään mentyämme allergisena nenänsä tukkoon. Urheasti hän kävi välillä autolla laittamassa nenäsumutetta, että saatiin kierros loppuun. Varmaan itse rakennus, vanhojen tavaroiden pöly ja rakennuksen sisällä majailevat kanit heinineen aiheuttivat ahdistusta. Tai sitten se oli tekosyy saada minut pian pois sieltä houkutusten keskeltä ;). Ei vaan oikeasti; harmillista, että sisäilma aiheutti tuollaisen reaktion ja esti paremman perehtymisen tarjontaan.


Palstalta tarttui mukaan jo sadonkorjuusaalista; kurkkuja, avomaalla kasvatettuja kirsikkatomaatteja ja lehtiselleriä. Minusta avomaan kurkut ovat paljon maukkaampia, kuin tavalliset pitkät kurkut. Ne vain maistuvat jotenkin makeammalle. Nuo piikkiset lajikkeet on hyvä kuoria ennen herkuttelua. Sileäpintaisempi pidempi laji on lavakurkku, joka sekin on oikein maukas ja satoisa.


Loppukevennyksenä tuli mieleeni: minua on perheen miespuolisten taholta valistettu tiedolla, että Mr Green on joku nettikasino :D. Mutta eipä anneta sen hidastaa menoa; melkoista rulettiahan nämä kasvatuspuuhatkin näyttävät olevan :).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti