torstai 4. elokuuta 2016

Onko Mr Greenin päivät luetut ja muuta ajankohtaista

Kasvihuoneprojektin ollessa jo loppusuoralla, jäi eilen illalla sadepäivän päätteeksi aikaa käväistä palstalla. Tarkoitus oli käydä mittailemassa Mr Greeniä, mutta harmikseni sain huomata, että sitä oli joku otus käynyt nokkimassa :(. En ollut lainkaan muistanut, että kurpitsat on hyvä suojata ainakin alkuun, kun niiden kuori on vielä pehmeää. En voi syyttää eläimiä siitä, että ne ovat herkutelleet tilanteen niin salliessa, mutta kuitenkin nyt hiukan harmittaa. Olen aikaisemmin kokenut saman yhden vesimeloninkasvatusyrityksen yhteydessä ja minun olisi pitänyt muistaa...


Yhden toisen kurpitsan linnut olivat nokkineet kokonaan pilalle ja sen jouduin jo poistamaan. Se ei ollut vielä niin iso, kuin Mr Green ja sen vuoksi siitä luopuminen ei ollut niin vaikeaa. Laitoin sen kompostiin syötiksi, niin saavat elikot siellä herkutella ja jättää loput kurpat rauhaan.


Mr Greenin kohtalo on siis vielä auki, mutta luulen, että senkin haavat ovat liian syvät, eikä sitä voi ehkä enää pelastaa. Mutta en nyt vielä tehnyt sille mitään, joten lähipäivät näyttävät, miten käy poloisen; yritän pysyä positiivisena ja toivoa parasta. Mr Greenin eiliset strategiset mitat olivat kanta-napa ympärysmitta 112,5 cm ja toiseen suuntaan mitattuna ympärys oli 76 cm. Aikamoinen kasvuvauhti, jos vain herra säilyy hengissä. Pienempiä peltokurpitsan alkuja oli onneksi jäljellä useampia sellaisia, joihin ei ollut lainkaan kajottu. Sen sijaan pyöreitä pikkukurpitsoita oli myös maisteltu, mutta niin pienesti, ettei meinannut edes huomata. Olisikohan vieressä pesivät maa-ampiaiset olleet asialla? Palstalla vierähtikin tovi, kun tarkastelin vauriot, lannoitin hiukan, kitkin rikkaruohoja ja lopuksi vielä peitin kaikki jäljellä olevat 9 kurpitsan alkua hellästi harsolla ja toivottelin niille hyvät yöunet :D. Nyt toivon, että harsot pitävät kurpitsanmakuun päässeet elikot loitolla.



Kasvihuone somistui eilen jo hiukan, kun Heikki laittoi sinne anopilta saamani ompelukoneen pöydäksi; se on nyt niin hieno ja pöytä on oikein edukseen tuossa "kuvun" alla. Pöydässä on kaksi pientä vetolaatikkoa, joihin saa sopivasti joitain kiinnikkeitä, yrttisakset ja muuta viljelyssä tarpeellista pientavaraa. Ompelupöytä sopii hyvin kasvihuoneeseeni, sillä ompelu on toinen mielipuuhani. Jos laitetaan vielä koneen hihna paikoilleen, voin siellä surautella ompeluksia ja samalla ihailla maisemia kasvihuoneesta käsin :D.


Seuraavaksi on etsinnässä pöydälle seuralainen, eli jonkinlainen tuoli. Mielessäni näen, että se olisi mahdollisesti sellainen rautainen/metallinen koukeroilla varustettu. Huomenna on tarkoitus vierailla Turun moottoritien varressa Kasvihuoneilmiössä; josko sieltä löytyisi sopiva.

2 kommenttia: