tiistai 2. elokuuta 2016

Uusi kasvihuone; kuudes päivä

Tänään illalla vihdoin klo 20.00 saimme laittaa viimeisen osan paikoilleen. Urakka on ollut, kuin suunnattoman palapelin rakentamista ja vasta päivän päätteeksi tajusin, etten muistanut lainkaan kuvata eri kokoamisvaiheita. Jos joku toinen tästä innostuu, niin suosittelen, että varaa riittävästi aikaa ja tasaisen alustan rakennelmalle. Tämä "linna" on rakennettu niin monesta pienestä palasesta ja liikkuvasta osasta, että epätasaisella alustalla olisi varmaan jo itku päässyt.


Aamulla aloitimme rakennuspuuhat heti Ylen Aamu-tv -lähetyksen jälkeen; se oli seurattava livenä, sillä ihastuttavat äitini ja hänen siippansa Antti esiintyivät siellä siirtolapuutarhamökkeineen :). Olipa oikein onnistunut ohjelma kaikkinensa. Saan olla ylpeä heistä molemmista sekä heidän aikaansaannoksistaan; viljelyinnostus taitaa olla periytyvää sorttia. Tässä linkki tämän aamun ohjelmaan. Kun selaa sinne 23:30 minuutin kohdalle, alkaa vanhempieni osuus.


Pääsimme melkein heti alkuun laittamaan kattopaneeleita paikoilleen. Se olikin melkoinen operaatio, kun katossa on niin monta kulmaa ja sivua. Mutta katon jälkeen alkoi olla jo tunne, että tästähän oikeasti kehkeytyy oikeanmallinen "talo". Ihmeeksemme vältyimme sateelta melkein koko päivän. Tummia ukkospilviä liikkui vaihtelevasti yllämme ja välillä tuulikin yltyi puhuriksi asti. Sadetta saimme niskaamme vasta siinä vaiheessa, kun katto oli valmis ja saimmekin heti olla todistamassa, että rakennelma pitää vettä; ihan lupaava asia tulevaa ajatellen :D.






Ovien kasaamiseen menikin muutama tunti, sillä nekin kasattiin osista asti ja kaikki 6 ikkunaruutua karmeineen oli koottava itse. Siihen vielä lisänä lukitussysteemit ja saranajutut, niin melkoista lego-touhua riitti ihan kiitettävästi. Koko ajan piti vielä tutkia ohjeesta tarkkaan, että tekee ovet oikein päin, sillä ne kasattiin alkuun nurin perin ja lopuksi ne käännettiin ympäri ja ovet vaihdettiin toistensa kanssa vielä päittäin ennen lopullista paikoilleen laittamista; aivopähkinää kerrakseen.


Mutta vihdoin tuli tuo klo 20.00 ja juhlallinen viimeisen palan paikoilleen laitto. Päivän saldona muutama haava sormissa ja yksi rikkoutunut jakkara. Lisäksi jouduimme poraamaan pari reikää, kun ne puuttuivat elementeistä. Ja yhdeltä kasaamisohjeen sivulta löytyi merkintä tarvittavista ruuveista, jonka numeroisia ei ollut lainkaan alun luettelossa, eikä myöskään tarvikkeiden joukossa. Onneksi siipalta löytyi autotallista tarkoitukseen sopivia, niin ei jouduttu rautakauppareissulle. Kaikkiaan laitoimme paikoilleen peräti 495 osaa, jotka kiinnitettiin yhteensä 730:llä ruuvilla ja mutterilla. Kun katsoo lopputulosta, ei millään uskoisi, että osia ja kiinnittimiä on niin tuhottoman paljon. Kaikki ruuvit piti vielä lopuksi käydä läpi ja kiristää kunnolla, joten siinäkin oli oma hommansa. Hauskaa, mutta kovin aikaa vievää. Tosin Heikin mielestä kasaaminen oli kyllä kaikkea muuta, kuin hauskaa. Onneksi hän tekee mieluusti puuhommia ja siten viimeistelee terassin vielä valmiiksi.




Vielä jää tuon terassialustan sivujen viimeistely ja portaan rakentaminen sekä tietty sisustaminen :). Mutta nyt on kyllä aika hyvä fiilis!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti