maanantai 1. elokuuta 2016

Uusi kasvihuone; viides päivä

Tänään ei satanut, mutta uhkaa oli kyllä ilmassa koko päivän. Tämä päivä oli tarkoitus pyhittää kasvihuoneprojektille ja niin kyllä todella tehtiinkin; uurastimme aamusta asti aina ilta yhdeksään ja nyt täytyy sanoa, että alkaa olla puhti hiukan vähissä tätä kirjoittaessa. Aamu alkoi perustuksena olevan terassialustan laudoituksen jatkamisella ja lopulta saimmekin juoda juhlavasti päiväkahvit melkein valmiilla uudella "tanssilavalla".




Terassin valmistuttua tuntui, että nyt päästään itse aiheeseen, eli rakennuksen tekoon. Avasin laatikot yhtä jännittyneenä, kuin olisin ollut avaamassa joululahjapaketteja :). Laatikot olivat sen verran pienikokoisia, että sisältö oli arvattavissa; miljoona erilaista ruuvia ja osaa, joiden lajittelulla aloittelin oman osuuteni Heikin viimeistellessä vielä terassia. Ruuvi- ja mutterikippoja pelkästään oli varmaan kymmenen, vaikka olin yhdistänyt joitakin osia samaan kupposeen. Kasaamisohje on noin sentin paksuinen ja kaikkiaan 92 sivua käsittelevä "opus", joten puuhaa on kyllä riittämiin.




Ensin kasasimme sokkelikehikon ja siihen sitten pystytettiin rimat ja niiden väliin ensimmäiset ikkunaseinät. Alkuun näytti, että kaikki osat heiluu ja huojuu, mutta kyllä se siitä pikku hiljaa alkoi tukevoitumaan ja muistuttamaan kasvihuonetta. Nyt jo näkee hyvin mallin, millainen on tulossa; Palram Victory kasvihuone/puutarhamaja. Mitat ovat 306 syvyys x 361 leveys x 270 korkeus ja malli on tuollainen T-malli.







Kommentoikaa toki joku, jos on kysyttävää tai muuta mielessä :). Huomenna juodaan aamukahveet harjakaisten merkeissä ja sitten kasaaminen jatkuu (ollaan nyt kasaamisohjeen sivulla 46 :))...



2 kommenttia:

  1. Moi, olen seurannut joka päivä jännityksellä kasvihuoneen valmistumista. Melkoinen urakka, mutta varmasti vaiva palkitaan lopuksi - ja erityisesti ensi vuonna, kun pääset hyödyntämään koko kasvukauden.
    Ja varmasti kahvit maistuivat jo tänään!
    Lykkyä tykö loppusuoralle!
    Kristiina

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, hienoa kuulla, että joku seuraa näitä sepustuksiani ja iso kiitos kommentistasi :). Tulee tunne, että kirjoittaminen on vaivan arvoista. Urakka on tosiaan isompi, kuin osasin kuvitellakaan, mutta niin on kasvihuonekin. Innolla odotan seuraavaa viljelykautta ja siihen asti voinkin istuskella ajoittain kasvihuoneessa ja suunnitella tulevia istutuksia.

      Poista