torstai 17. maaliskuuta 2016

Lanttu!

Jotain aivan uskomatonta on tapahtunut; lauantaina istuttamani lantun siemen oli jo eilen, keskiviikkoiltana tuottanut kasvinalun. Miten mikään voi olla noin kasvuvoimaista? Pikkuruinen kivikovan oloinen pyöreä siemen on siis itänyt ja lähtenyt kasvuun alle viikossa! Olen niin riemuissani ja innoissani; kuin pikkulapsi karkkikaupassa <3. Ihana olla tällainen hupsu ihminen, joka saa valtavasti iloa näin pienistä asioista :D. Ja minulle saa kyllä vapaasti nauraa!

Ja koska kyseessä on jättilantun siemen, voinen nyt odottaa sadoksi valtavan suurta lanttua, josta riittää syksyllä aineksia moneen keittoon ja laatikkoruokaan :D. Perheen nuoriso-osasto varmaan innostuu, kun kuulee tästä (siis se miesruoasta tykkäävä ;))




Tänään töistä tultua kurkkasin maitotölkin hupun alle ja mitä ihmettä! Tuo pikkuinen taimi on kasvanut pari senttiä vajaassa vuorokaudessa! Näen silmissäni, kuinka se jatkaa kasvuaan ja kohta joudun istuttamaan sen isompaan ruukkuun ...ja isompaan ruukkuun ...ja ämpäriin ...ja saaviin... :D. En  malta odottaa, mitä lähipäivinä tapahtuu.






Oikeastaan jokaisen kannattaisi istuttaa ainakin yksi siemen ja seurata sen kasvuun lähtöä; taimen vankistumista ja kehittymistä aina vain valmiimmaksi yksilöksi. Se on vain niin hienoa :). Eikä ole edes väliä, mikä kasvi se on tai tuottaako se edes hedelmää tai kukkaa; riittää, kun vain on jotain, mikä kasvaa omaan tahtiinsa isommaksi :). Se jotenkin tuo ihmisen perusasioiden äärelle. On jotain, mihin keskittyä ilman kiirettä ja tietotekniikkaa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti