perjantai 25. syyskuuta 2015

Kurpitsakarnevaalit ja kisa suurimmasta kurpitsasta

Nyt on ennen kurpitsatarinaa ihan pakko hehkuttaa sitä, että tänään minulla alkoi LOMA. Töihin palailen vasta reippaasti lokakuun puolella :). Suosittelen tällaista kesken viikon loman aloitusta ihan kaikille ja jatkossa varmasti teen niin aina, kuin vain mahdollista. Jäin siis lomalle torstaina ja perjantaiaamu oli jo ihanan poikkeuksellinen. Jos olisin ollut töissä perjantain, olisi vastassa ollut normaali viikonloppu ja loman tuntu olisi käynyt toteen vasta ensi viikolla. Nyt on takana vajaa työviikko ja jo nautin täysin rinnoin hiljaisesta, ihan itselle omistetusta perjantaiaamupäivästä. Heräsin jo ennen seitsemää Mikon herätyskellon pirinään (Miko itse ei herännyt ja nousin ylös, kun kello soi torkulla jo kolmatta kertaa :)). Herättelin opiskelijan ja keittelin meille aamukahvit. Hesarin hain postilaatikosta ihanan sumuisessa aamuhämyssä; aurinko jo hiukan pilkisteli ja taivas näkyi kirkkaana odotellen aamun kehittymistä ja selkeytymistä. Siinä aamukahvia siemaillessa ja Hesaria silmäillessä tuli jotenkin niin hyvä ja rauhallinen olo; olen lomalla ja osaan nauttia siitä. Muutaman työjutun hoidin vielä aamupäivän aikana kaikessa rauhassa ja sitten sanelin puhelimeen lomaviestin.

Koiria ulkoiluttaessa oli aurinko jo vienyt voiton sumuilman kosteudesta ja annoinkin auringon paistaa kasvoilleni ja paistattelin sen lämmössä koirien haistellessa ruohikkoa kaikessa rauhassa.



Tänään on vihdoin koittanut se suuri päivä; Kurpitsakarnevaalit ja siellä kisa suurimmasta kurpitsasta. Melkein haikein mielin menin palstalle, kaivoin Tonterin esiin viltin alta ja katsoin, kun Heikki sahasi poikki sen "napanuoran"; elämänlangan, jolla se on ollut kiinni emokasvissa. Tämä tapahtuu joka syksy; sadonkorjuuvaihe tulee jossain vaiheessa ja se merkitsee minulle kesän loppua ja siirtymistä kohti seuraavaa vuodenaikaa ja tulevaan talveen valmistautumista.




Tonteri vain auton takakonttiin ja mukaan lähti myös lastensarjan kilpailuun kesäkurpitsa, jonka kastelussa siskonpoika Johan minua kesällä auttoi.



Tulimme ensin kotipihaan, jossa Tonteri pääsi vielä yhteiskuviin kanssani ennen kisapaikalle vientiä. On se vaan niin komea, vaikkei nyt mihinkään jättimittoihin yltänytkään.




Kurpitsakarnevaalit ovat Pajutallilla ja siellä pääsee karnevaalitunnelmaan jo pelkästään karusellimusiikin vuoksi. Kojuissa on myynnissä tuoreita leivonnaisia, kahvia, hattaraa, tikkunekkuja ja muuta pientä kivaa. Erilaisissa aitoissa ja aitauksissa on eläimiä, joita pääsee katsomaan; kaneja, porsaita, alpakoita. Lisäksi piharakennuksissa ja päärakennuksessa on myynnissä paljon toinen toistaan kauniimpia koriste-esineitä, joista suurimmassa osassa paju on pääraaka-aineena. Sisällä tunnelma on romanttisen herkkä ja sisustusesineitä voisi ihailla vaikka koko päivän. Myös kahvila palvelee yhdessä piharakennuksessa ja siellä on oikea maalaistunnelma :).






Nyt sitten vain Johanin kanssa jännitetään, miten meidän kurpitsojen käy :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti