tiistai 23. kesäkuuta 2015

Vierailijoita pihapiirissä

Vaikka asumme tässä melko vilkasliikenteisen tien vieressä, on pihalla liikkunut jos jonkinlaista vilistäjää ja lentelijää. Viikonloppuna pelastimme tikan, joka poukkoili kanahäkissä; onneksi ei tarttunut verkkoon, vaan pääsi ihan omin avuin pois. Kanatkin olivat tyytyväisiä, kun pääsivät siinä samalla pelastustouhujen vuoksi ulos omalta alueeltaan pihaa myllertämään. Kaksi kanoista tuli kiltisti takaisin aitaukseen, kun kolistelin ruokakuppia, mutta yksi yli-innokas (Irmeli) nautti vapaudesta ja koikkelehti ympäri pihaa :). Lopulta sekin kaipasi lauman turvaa ja tuli lähelle aitausta. Heikki sai sen siitä kiinni ja nostettua takaisin kanala-alueelle. Tässä on pihan vierailijoista kuvia vuosien varrelta.

























Oravat ovat ehkä pihamme ison tammen vuoksi  niin tavallisia päivittäisiä kävijöitä/asukkeja, ettei niitä tule juurikaan kuvatuksi. Niiden kisailuja ja touhuiluja on kyllä kiva seurata ja etenkin syksyllä ne ovat hauskoja, kun ne piilottavat tammenterhoja pitkin pihaa ja kukkaruukkuja talven varalle :). Ehkä niistä voisi tehdä joskus ihan oman kuvasarjan. Lisäksi on erilaisia pikkulintuja, joilla on pesiäkin pihapuiden pöntöissä ja rastaita, variksia, harakoita ja välillä lokkejakin. Pihalla olemme myös havainneet erittäin kirkkaanvihreän tikan, joka oli ilmeisesti harmaapäätikka, sillä vihertikka on suomessa erittäin harvinainen. Kellarin päällä asustaa iso ja ruma rupikonna, josta aiemmin ottamaani kuvaa en nyt löytänyt mistään. Tässä alla on vielä kuvattuna tämän kesän vierailijoita.





Saa nähdä, mitä otuksia seuraavaksi löytyy pihaa tiiraillessa :).

2 kommenttia:

  1. Ihana eläinaiheinen postaus! :) Ihme että kaikenmaailman otukset viihtyvät pihalla niinkin hyvin, ottaen huomioon kaksi metsästysintoista ja asialleen hyvinkin vahvasti omistautunutta basenjia :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, kauheasti koirat ryntäilee pitkin sohvan selkänojaa ja vinkuu ja "huutaa", jos pihalla liikkuu yksikin orava. Mocca ei ole niin innoissaan, kuin Tosca ja luulenkin, että Mocca on juonessa mukana vain tavan vuoksi (koska niin kuuluu metsästyskoiran tehdä). Näistä meidän sisäotuksista voisikin kirjoittaa ihan oman tarinansa :).

      Poista